01-01-2010

Shiva en Shakti

Wat is kundalini-yoga?

Er is een schepping en er is een schepper. De schepping komt voort uit duistere oermaterie. De duistere oermaterie is vast, zwaar en donker. (In India noemt men haar Shakti.) De schepper komt voort uit de lichte geest. De lichte geest is gewichtloos, vormloos en helder licht. (In India noemt men hem Shiva.) Zolang deze twee gescheiden blijven, gebeurt er niets. Wanneer deze twee zich onbewust vermengen, ontstaan de wereld en het Universum. De schepping is dus eigenlijk een produkt van de lichte geest en de duistere oermaterie.

Zolang de geest niet bewust is van de schepping ontwikkelt de wereld zich onbewust. Dan hebben we natuurlijke evolutie. Als de geest zich bewust verenigt met de materie, dan kan de geest de evolutie leren sturen en de schepping herscheppen. En als wij met onze geest ons verenigen met ons duistere lichaam, dan kunnen wij de ontwikkeling van ons lichaam leren sturen en ons lichaam herscheppen. Dan kunnen we van ons lichaam een heilige tempel maken, die geschikt is als woonplaats voor onze ziel.

Yoga kan men vertalen als: verenigen. Door middel van yoga kunnen we onze geest en ons lichaam verenigen. Het doel van iedere vorm van yoga is deze vereniging en vervolgens onze ontwikkeling.

Kundalini is de scheppende energie, die opgewekt wordt in de duistere oermaterie. Kundalini wordt vaak voorgesteld als een opgerolde slang in het stuitbeen. Als men kundalini wekt, dan wordt deze slapende slang wakker en beweegt zich via de ruggegraat naar de kruin. Onze kruin is het meest geestelijke deel van ons lichaam. Ons stuitbeen is het meest aardse. Wanneer kundalini ontwaakt dan rijst de scheppende energie op en krijgt onze geest heel veel scheppende energie.

Zolang we leven stroomt er altijd een beetje scheppende energie (kundalini) door onze ruggegraat naar onze kruin. Als deze stroom ophoudt, zijn we dood. Het is dus onjuist wanneer men zegt: "je kundalini stroomt niet of wel". Kundalini stroomt altijd! Maar bij de meeste mensen stroomt er maar een heel klein beetje scheppende energie. En dan heeft de geest ook maar een heel klein beetje energie om te scheppen. Dan kan onze geest gaan dromen over wat we allemaal zullen gaan doen. Maar we doen het nooit. En we kunnen het ook niet doen, want we hebben maar heel weinig scheppende energie. En zolang we onbewust leven, verspillen we dat beetje scheppende energie aan zinloze dromen.

Met kundalini-yoga gebruiken we onze scheppende energie om ons lichaam te herscheppen. Tegelijk zorgen we ervoor dat de kundalini beter gaat stromen. Daardoor krijgt onze geest steeds meer scheppende energie en kunnen we steeds beter ons leven herscheppen.

 

Artikel:

Prijs:

Ra Sa Ta Yoga Les 1

Drie TRANCE-FORMATIES, e-book, diverse ademoefeningen, uitleg en begeleiding via internet.

€ 35,00

Ter kennismaking met Ra Sa Ta Yoga kun je je inschrijven voor een proefles. Zonder verdere verplichtingen. Als het je bevalt, kun je je inschrijven voor verdere lessen.

Korte inhoud

Deze les bestaat ondermeer uit:

  • Twee TRANCE-FORMATIES op mp3. Deze kun je zelf downloaden.

    1. Vuur van de draak. Een geleide visualisatie die je helpt om helemaal te ontspannen en in je lichaam te komen.

    2. Zon in het hart. Een geleide visualisatie om al je chakra's te versterken en de zon in je hart te laten schijnen.

  • Aardse energie, een ademoefening op mp3. Deze kun je zelf downloaden.

    Je leert aardse energie via je stuitchakra op te zuigen en naar je hogere chakra's te sturen.

  • Een groot aantal (beveiligde) webpagina's over yoga, ademoefeningen, etcetera. Je kunt op deze pagina's reageren en vragen stellen. Je reactie is alleen te lezen door deelnemers aan de cursus en door de cursusleider. Via deze commentaren / vragen kun je ideeën uitwisselen en antwoord krijgen op vragen.

  • De cursustekst van les 1 als pdf-bestand. Deze kun je zelf downloaden en lezen op een computer of e-reader. Je kunt de tekst ook uitprinten en in een ringband bewaren.

 

    Met Licht en Liefde
        Andreas Firewolf

 

reclame/groenepolitiek_co2.gif

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Dit formulier is UITSLUITEND om commentaar te geven op deze pagina. Wat u schrijft kan gepubliceerd worden.

Om een bericht te sturen naar Andreas Firewolf klikt u op Contact formulier

Om feedback te geven op deze pagina klikt u op:

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen.

Voor het doorgeven van taalfouten of fouten in feiten: Klik op "Feedback geven".

Als u wilt reageren op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Schermnaam is de naam die anderen zien. Voor extra veiligheid is het beter wanneer uw schermnaam anders is dan uw gebruikersnaam. Minimaal 3 characters. Toegestane tekens: hoofdletters, kleine letters, cijfers, spatie, - en _

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

T

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wat is 0 vermenigvuldigt met twee ?

 

Lettergrootte
1   2   3   4   5  
Contrast
normaal

 

reclame/nula_200.gif

 

Afwezig

Telefonisch ben ik nu niet bereikbaar.

Vaak ben ik bereikbaar via Helderinzicht.

NL 0909-8077 Box 33 90 cpm

B 0903-39968 Box 33 150 cpm

reclame/varietarier.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers